Spóroljon pénzt, spóroljon energiát!

,,A különbség a között, amit megteszünk, és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.” (Mahatma Gandhi)

Napelem rendszer

Napelem rendszer - áram a napból!

 

Elektromos áram termelés 100%-ban környezetbarát technológiával!

A megújuló energiák területén bőven vannak kiaknázatlan forrásaink. Éljünk Ön is velük!

Napelemes rendszer tervezése, kivitelezése

A napelem rendszer a Napból érkező fényt alakítja át villamos energiává, így környezetkímélő megújuló energiával biztosítja a háztartás elektromos áram energia igényének egy jelentős részét.

 

Cégünk komplex szolgáltatást nyújt; a helyszíni felmérés után megtervezzük a napelem rendszert, lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást, igény esetén felkutatjuk a finanszírozási lehetőségeket és ellátjuk a projekt teljes körű kivitelezését.

 

Napelem rendszer kiépítésén gondolkodik? Mi elkészítjük a megvalósítási javaslatot!

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, amely után megkapja az optimális napelem rendszerre vonatkozó megvalósítási javaslatot, a pontos költség kimutatást és a megtérülési idő számítást (ROI)!

Kérem az ingyenes napelem felmérést! (lakossági)

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket!

Név *:
Telefonszám *:
E-mail:
Település:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Miből áll egy napelem rendszer?

A napelemes rendszer részei: napelemes modulok (panelek), tartószerkezet, inverterek, valamint DC- és AC oldali kábelezés.

A napelem típusa szerint lehet polykristályos, monokristályos és vékonyrétegű. A monokristályos napelemek hatásfoka a legjobb (14-18%), a polykristályos napelemeké 12-15%, míg a vékonyrétegű napelemek hatásfoka 5-8% között mozog. 

Az inverter alakítja át a napelemből érkező egyenáramot váltóárammá.  

Milyen jellegű napelemes rendszert ajánlunk ügyfeleink számára?

Családi háztartások, kisvállalatok számára - 50kW alatti háztartási méretű kiserőmű (HMKE): 

Az 50kW névleges teljesítmény alatti rendszer a háztartási méretű kiserőmű. Kisvállalati és lakossági ügyfeleink számára az esetek döntő többségében ilyen kiserőműveket ajánlunk. Nincs szükség építési engedélyre, csak a hálózati csatlakozás kötött engedélyhez. Ezek a rendszerek olyan helyekre megfelelőek, ahol a meglévő éves fogyasztás és a kiserőmű termelése hasonló méretű. Az áramkereskedő köteles éves szaldó elszámolást alkalmazni. 

Közép- és nagyvállalatok számára - 50-500kW közötti kiserőmű:

Nagyobb ipari ügyfeleink számára a jelentősebb áram fogyasztásuk miatt az 50kW névleges teljesítménynél nagyobb kiserőmű a megfelelő megoldás. Itt már szükség van a Kormányhivatal Mérésügyi és Biztonsági Hatóság (volt MKEH, Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal) építési engedélyére, és természetesen engedély kell a közhálózatra csatlakozáshoz is. Egy 500kW-os teljesítményű kiserőmű helyigénye körülbelül 1ha terület, speciális tartószerkezettel ez a terület igény azonban jelentősen csökkenthető is. A megtermelt áramot érdemes elfogyasztani, a szaldó elszámolás itt már nem alkalmazható. Néhány áramkereskedő azonban vállalja a túltermelés beszámítását. A termelt áramot eladni is lehet, a megújulókra érvényes kötelező átvételi (KÁT) rendszerben. 

Mind a HMKE, mind a kiserőmű méretű rendszerek telepíthetőek tetőre és földre is. A földre telepítés esetén magasabb költségekkel kell számolni a földi tartószerkezet magasabb ára miatt.

500kW feletti erőmű:

Magyarországon rendkívül ritka az ilyen méretű telepítés, elsősorban a nehézkes engedélyeztetési eljárás, valamint a gyenge hálózati rendszer és a villamos energiatárolás teljes hiánya miatt. Ipari ügyfeleink számára épp ezért nem szoktuk javasolni.

Napelemes parkoló:

Előfordul, hogy gondot okoz a megfelelő tetőfelület hiánya. Ilyenkor lehet tökéletes megoldás a napelemes parkoló, amely a háztartás számára áramot termel, a parkoló autóknak pedig védelmet nyújt.

A napelemes parkoló készülhet fából (gerendákból), acélból vagy vasból. Mérete szabadon alakítható: 12 paneltől (1 autó) több száz panelig, korlátlan méretben.

 

Milyen megtérülési idővel lehet számolni?

A megújuló energiák esetében a megtérülési idő a konkrét projekttől függ, így minden beruházás előtt egyedi megtérülés-számítást végzünk, az eredményekre pedig később garanciát vállalunk.

Az azonban általánosságban elmondható, hogy eddigi napelemes projektjeinknél  az átlagos megtérülési idő 7-10 év között mozog. (Pályázati támogatás nélkül - pályázati támogatással ez 3-5 év lehet!) A megtérülési idő függ az áram fogyasztási adatoktól (mennyiség, vételi ár), a napelem rendszer méretétől és a beépített anyagok árától.  

Milyen termékeket, márkákat használunk?

Széles termékpalettánknak és piacismeretünknek köszönhetően drágább (prémium minőségű) és költséghatékonyabb (megbízható felső-közép kategóriájú) szolár termékeket is tudunk ajánlani úgy, hogy ismertetjük a minőségi jellemzőket, előnyöket és hátrányokat. Az általunk javasolt termékek, a napelem és az inverter márkák mind kiváló minőségű és a legjobb ár-érték arányú termékek a szolár piacon.

 

A napelem rendszer legfontosabb előnyei egy családi háztartás számára:

1. A legjobb befektetés - hozama sokkal kedvezőbb, mint a banki kamatoké!

 

2. Teljes ellátás függetlenséget biztosít – soha többé nem kell az áramszolgáltatóval bajlódnia!

3. Hosszú távú befektetés - a napelemes rendszer élettartama 25 év-40 év, így a megtérülési idő után is még sokáig termeli Önnek az ingyen áramot!

5. Napelem rendszerrel jelentős lépést tehet Ön is a környezetvédelemért!

 

Szolgáltatásaink:

TERVEZÉS-KIVITELEZÉS

Tanácsadás, helyszíni felmérés

Felmérjük a háztartás energia igényét, a rendelkezésre álló területet, az épület jellemzőit. A helyszíni felmérés során megvizsgáljuk a napelem rendszer megvalósíthatóságát, megállapítjuk az esetleges technikai nehézségeket.

Megvalósítási javaslat, árajánlat

A helyszíni felmérés után elvégezzük a napelem rendszer méretezését. Az épület paramétereinek megfelelő és a háztartás számára optimális hozamot biztosító napelem rendszerre elkészül a megvalósítási javaslat, amelynek a napelem rendszerre vonatkozó konkrét árajánlat is a része (anyagköltség, tervezés, szerelés, engedélyeztetési díj, szállítási, fizetési feltételek, stb.).

Megtérülés-számítás

Az ajánlat része a megtérülés-számítás is, amely számszerűen kimutatja a projekt megtérülési idejét.

Engedélyeztetés

Lebonyolítjuk a teljes engedélyeztetési (hálózati csatlakoztatás) folyamatot. Ez az összes áramszolgáltató esetében igaz (ELMŰ-ÉMÁSZ, DÉMÁSZ, E.ON).

Kivitelezés, beüzemelés

Az elmúlt 20 évben nem csak Magyarországon, de Európában és más kontinenseken is sikerrel vettünk részt szolár projektek kivitelezésében. Magyarországon csak nagyon kevés olyan napelem kivitelező csapat létezik, akik ilyen számban tudnak referenciát felmutatni, 50kW feletti kivitelezések tekintetében pedig igazán fehér hollónak számít a tapasztalatunk. Cégünk tapasztalt kivitelező csapatától megbízható, precíz és összehangolt munkára számíthat!

PÁLYÁZATÍRÁS, FINANSZÍROZÁS

Finanszírozási, pénzügyi és pályázati tanácsadás

Partnereink számára pályázati tanácsadást nyújtunk, és pályázatíró partnercégünkkel együttműködve vállaljuk a dokumentáció teljes körű összeállítását.

 


Miért létfontosságú ma megújuló energiákban is gondolkodni?

A megújuló energiák használata Magyarországon is növekvő tendenciát mutat - hisz míg 2011-ben a teljes energia felhasználás 13,1%-a származott megújuló energiából, addig 2012-ben ez a szám már 14,4% volt -, és az Európai Uniós szabályozások is erőteljesen az alternatív energiák használata felé irányítják mindenkinek figyelmét. 2020-ra a teljes energia fogyasztás közel 20%-a kell, hogy megújuló energiaforrásból származzon. 

További információk és ajánlatkérés: +3620 925 5741