Spóroljon pénzt, spóroljon energiát!

,,A különbség a között, amit megteszünk, és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.” (Mahatma Gandhi)

Hőszivattyús rendszer

Hőszivattyús rendszer, alternatív fűtési- és hűtési megoldások 

 

A  teljes fűtési-, hűtési igény nagy részének kiváltása megújuló energiával is lehetséges! 

 

Hőszivattyús rendszer tervezése, kivitelezése

A hőszivattyús rendszer környezetkímélő megújuló energiával biztosítja a háztartásfűtési és hűtési igényének egy jelentős részét.

hőszivattyús rendszer megtervezésében, engedélyeztetésében, kivitelezésében is számíthat ránk!

 

Cégünk komplex szolgáltatást nyújt; a helyszíni felmérés után megtervezzük a hőszivattyús rendszert, ellátjuk a projekt teljes körű kivitelezését, majd a rendszer karbantartásában is számíthat ránk.

 

 

Hőszivattyús rendszer kiépítésén gondolkodik? Mi elkészítjük a megvalósítási javaslatot!

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, amely után megkapja az optimális hőszivattyús rendszerre vonatkozó megvalósítási javaslatot, a pontos költség kimutatást és a megtérülési idő számítást (ROI)!

 

Kérem az ingyenes hőszivattyús felmérést! (lakossági)

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket!

Név *:
Telefonszám *:
Település:
E-mail:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Hogyan működik egy hőszivattyús rendszer?

A hőszivattyú működéséhez a legfontosabb a hűtőközeg, amit a továbbiakban munkaközegnek fogunk nevezni. Lényeges tulajdonsága hogy a forráspontja alacsony hőmérsékleten van. Ha a kültéri levegőt vagy a talajvizet egy hőcserélőbe (elpárologtató) vezetjük, amelynek másik oldalán a munkaközeg kering, a munkaközeg elvonja az elpárolgásához szükséges hőt a vízből vagy a levegőből, és folyadék halmazállapotból gőz halmazállapotba megy át. A hőforrásként használt közeg (víz vagy levegő) eközben néhány fokkal lehűl. A gáz halmazállapotú munkaközeget egy kompresszor szívja el és sűríti össze. A nyomás növekedésével párhuzamosan a munkaközeg hőmérséklete is megnő, a munkaközeg magasabb hőmérsékletszintre lett „szivattyúzva”. A kompresszor működtetéséhez elektromos energia szükséges. Mivel a kompresszor hűtőközege maga az elszívott gáz, ez az energia nem veszteség, hanem a munkaközeggel együtt a fűtési hőcserélőbe (kondenzátorba) jut. Itt a munkaközeg a hőforrásból nyert és a kompresszor hajtásából kapott hőjét a fűtési rendszerben keringetett víznek adja át, miközben lecsapódik. Végül egy fojtószelepen keresztül, így csökkenő nyomással újból az elpárologtatóba jut vissza, ahol a körfolyamat elölről kezdődik. 

 

Milyen típusú hőszivattyús rendszerek léteznek?

- Levegő-víz hőszivattyú, levegős hőszivatty

- Víz-víz rendszerű hőszivattyúk

- Talajkollektoros hőszivattyú típus

- Víz-víz (ásott vagy fúrt kutas) hőszivattyú rendszerek

- Talajszondás (földszondás) hőszivattyús rendszerek

- Nyílt vízbe süllyesztett kollektor csöves


Milyen hőszivattyúval dolgozunk mi?

Cégünk elsősorban Stiebel Eltron hőszivattyúkat használ. Gyártó partnerünk, a nagy nevű Stiebel Eltron 1924 óta fejleszti, gyártja a legmagasabb műszaki színvonalon a korszerű épületgépészeti és elektromos rendszereket, készülékeket. A németországi (holzminden-i) központú cég, mára több mint 3.000 főt foglalkoztató, világszerte ismert vállalattá fejlődött. Szakértelmét, tapasztalatát számos szabadalom és csúcsminőségű energiatakarékos rendszer tükrözi. A vállalat a 70’-es években kezdett a megújuló energiaforrások felé fordulni. Jelenleg közel félmilliárd € forgalmat bonyolít. A Magyarországon több mint 20 éve jelenlévő cég szervizzel és szaktanácsadással szolgálja partnereit és az érdeklődőket.

A Stiebel Eltron 2014-ben harmadszor kapta meg a SuperBrands kitüntetést. 
 

További információk és ajánlatkérés: +3620 925 5741