• NAPELEM RENDSZEREK

  NAPELEM RENDSZEREK

  Nullázza le a villanyszámláját! Napelem rendszerek teljeskörű tervezése, engedélyeztetése, kivitelezése

 • ELEKTROMOS FŰTÉS

  ELEKTROMOS FŰTÉS

  Legalacsonyabb fogyasztás, letisztult, időtálló norvég design, intelligens vezérlés

 • ENERGIATAKARÉKOS LED VILÁGÍTÁS

  ENERGIATAKARÉKOS LED VILÁGÍTÁS

  Akár 80%-kal kevesebb energiafogyasztás: radikálisan csökkenő energia-felhasználás, 1-2 éven belüli megtérülés

 • NULLA REZSIS HÁZ

  NULLA REZSIS HÁZ

  Soha többé ne fizessen rezsit! Zéró energiafogyasztású („nulla rezsis”) családi házak tervezése, kivitelezése

  tovább
Spóroljon pénzt, spóroljon energiát!

Hívjon minket!

Kérdése lenne? Itt vagyunk, hogy segítsünk!

+3620 984 7328

+3620 356 6600

service@energoptimo.hu


Személyesen is várjuk bemutatótermünkben!

2600 Vác, Balassagyarmati út 29.

Hétfő-Péntek: 8.00-16.30

Szombat: Előre egyeztetett időpontban


Hasznos Oldalak:

energia.lap.hu
futes.lap.hu
napelem.lap.hu 

Facebook oldal

Megosztás

Cégünk Fogyasztói Vélemény tanúsítvánnyal rendelkezik.

A "Fogyasztói Vélemény " tanúsítványt csak olyan vállalkozások érdemelhetik ki, melyek az ügyfelek visszajelzései alapján kifogástalan véleménnyel rendelkeznek a világhálón.

Hírek, újdonságok

Zöld autóhoz állami támogatás dukál

2016.09.23.

Kétmilliárd forintot biztosít a kormány a tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszon gépjárművek beszerzéséhez – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium weboldalán.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Mobilitási Hét keretében a Magyar Elektromobilitás Szövetség és a Jedlik Ányos Klaszter által közösen szervezett Emobility Forum 2016 konferencián úgy fogalmazott: „Gazdasági érdekünk, hogy Magyarország sikeresen vegyen részt a járműgyártás előtt álló fejlődésben”. Hozzátette: „Az elektromos járművek, a környezetbarát technológiák térnyerésével egyszerre leszünk részesei a klímaváltozás és a globális felmelegedés elleni küzdelemnek és teszünk gazdaságunk fejlődéséért, a munkahelyek számának emeléséért”.

Háromezer töltőállomás

A Jedlik Ányos Terv névre keresztelt átfogó elektromobilitási koncepció kitér mindazokra a lépésekre, szabályozási feladatokra és ösztönző eszközökre, melyek az elektromos közlekedés elterjedését segíthetik elő. A tárcavezető kiemelte azt is, hogy a kormány 2020-ig háromezer nyilvános töltőállomás telepítését határozta meg annak érdekében, hogy egész Magyarország elérhetővé válhasson az elektromos járművekkel utazók számára is.

Adókedvezmény is jár a zöld autó

Azért, hogy ez e-autók elterjedése előtt ne legyenek akadályok, a kormány a szabályozási rendszert is módosította. Bevezették például a zöld rendszámot, egyszerűsítették a töltőállomások létesítésére és üzemeltetésére vonatkozó szabályokat, továbbá több adókedvezményt is biztosítanak az elektromos járművek tulajdonosainak. Varga Mihály a rendezvényen elmondta, hogy a cél az, hogy 2020-ra 30 ezer környezetbarát jármű járja a hazai utakat.

Az iparági jelentések szerint azonban csak 2020-ra várható, hogy az akkumulátorok és az elektromos autók ára olyan szintre csökken, hogy felvehetik a versenyt a hagyományos autók áraival. Ennek okán döntött úgy a kormány, hogy az idei költségvetésből kétmilliárd forintot, míg a jövő éviből várhatóan hárommilliárd forintot különít el a zöld autók beszerzésének támogatására. Varga Mihály ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az idei összegből több mint 1300 környezetbarát autó vásárlásához járulhat hozzá a kormány.

15 millió alatti elektromos járművekre

A támogatást egyaránt igényelhetik természetes személyek, egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek és költségvetési szervezetek is. A hozzájárulás összege a vételár 21 százalékát fedezi, de maximum másfél millió forint lehet, valamint feltétel még, hogy csak új, 15 millió forintnál nem drágább gépjárművekre igényelhető.

A pályázati kiírás várhatóan a héten elérhetővé válik a kormany.hu, valamint az e-mobi.hu weboldalakon.

forrás: http://energiatakarekos.hu/zold-autohoz-allami-tamogatas-dukal

vissza