Spóroljon pénzt, spóroljon energiát!

,,A különbség a között, amit megteszünk, és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.” (Mahatma Gandhi)

Álhír a 2,5 Millió Forintos lakás felújításra igényelhető támogatás!

2018.04.18.

Sajnálatos módon hetek óta terjed az interneten egy sokakat megtévesztő álhír, mely szerint 2,5 millió forintos támogatás igényelhető lakásfelújításra, korszerűsítésre, s mindehhez nem kell mást tenni, mint elmenni az önkormányzathoz és igényelni az összeget. Mindez nem igaz, a kamuhírnek semmilyen alapja sincs.

Az önkormányzatoknál már nagyon sokan érdeklődtek a lehetőség iránt, telefonon és személyesen is. A kamu-írásokban megnevezett Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) elhatárolódik a tartalomtól és azt javasolja mindenkinek, hogy ellenőrizze az információ forrását, mielőtt tovább terjeszti a minden alapot nélkülöző „hírt”. A hazugságot terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, a saját olvasottságuk és népszerűségük növelése érdekében.

Egyelőre az Otthon melege 2018 programról sincsenek pontos információk. A pályázatot kiíró NFSI az alábbi közleményt tette ki az oldalára: "Az NFSI ezúton tájékoztatja Önöket, hogy az Otthon Melege Program kapcsán az elmúlt napokban napvilágot látott megalapozatlan hírekkel szemben a 2018-as alprogramok elindításáról még nincs döntés. A pályázatkezelő a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködésben, a rendelkezésre álló forrás figyelembe vételével,  a beérkezett lakossági igények és szakmai javaslatok alapján folyamatosan vizsgálja az új kiírások meghirdetésének lehetőségét. A friss pályázatokról azonnali és hiteles tájékoztatás minden esetben a kormany.hu oldalon és az NFSI honlapján található."

Bízunk benne, hogy hamarosan valós támogatások is elérhetővé válnak a lakosság számára...

A 0% kamatozású energeikai hitel továbbra is nyitva áll, komplett energetikai korszerűsítésre, napelem rendszerre, stb.:
  VEKOP-5.2.1-17 (Budapest, Pest megye): https://www.palyazat.gov.hu/vekop-521-17-lakpletek-energiahatkonysgnak-s-megjul-energia-felhasznlsnak-nvelst-clz-hitel
  GINOP-8.4.1/A-17 (vidék): https://www.palyazat.gov.hu/ginop-841-a-17-lakpletek-energiahatkonysgnak-s-megjul-energia-felhasznlsnak-nvelst-clz-hitel

vissza